Той беше завързан в колело, което останалите участници търкаляха по трасето без да виждат, следвайки неговите инструкции. Джаферович отново показа, че умее да ръководи племето си, с което Безстрашните се спасиха от втори племенен съвет за тази седмица. Фейгин се извини за саботажа пред останалите участници на Арената, но това не успя да обедини племето на Непобедимите.

Те започнаха битката с изоставане спрямо жълтите, но лидерът им Генчо съумя да влезе в ритъм. След пореден обрат обаче, те останаха с няколко препятствия назад, а загубата във втората номинационна битка ще ги срещне очи в очи с водещата Ралица Паскалева на племенен съвет. Обединението на племената доведе до преразпределение на коалициите в тях. След разпадането на женския лагер при Безстрашните, Ралица и Михаела привлякоха Мани към себе си, а Гого започна да играе с мъжете в племето.

При Непобедимите Алекса и Виктория решиха да продължат състезанието заедно с хората, на които Елица е имала доверие, докато Фейгин се сближи с Георги и Генчо. Изминалият съвет на Безстрашните нажежи страстите в племето, а близките приятелки Джаферович и Мирела размениха остри реплики помежду си, породени от номинационните гласове. След битката Непобедимите направиха равносметка на своята игра, а Генчо пое вината за големия провал.