Бившата плеймейтка с днешна дата е щастлива съпруга и многодетна майка, но се оказа, че и трите й деца са започнали живота си по трудния начин. Гущерова бе гост на Алекс Сърчаджиева в "Живота по действителен случай". В студиото на доверието тя разкаа за кошмара, преживян при раждането на първото дете - Анелия Добромира, както и за трудностите в първите дни след появата на другите две рожби.

"И трите ми деца бяха в кувьоз. Анелия се роди в осмия месец, което е най-опасното. Цялата ми бременност мина леко, нямаше повод за притеснение. Един ден, аз - с моята мания за чистота, реших да чистя полилея в нас в осмия месец. Половин час след това се наложи спешно да тръгна за болницата. Прокървях доста обилно... Бяхме се събрали с моите и неговите родители. Веднага се обадих на моя доктор, който ми каза да тръгва веднага към болницата.

Родих секцио. Когато дъщеря ми се роди, д-р Дяволов каза, че всичко е наред и бях спокойна. Останах вечерта в реанимация. Но докторът ми каза: "Светле, трябвя да ти кажа нещо. Наложи се детето да е в кувьозче няколко дни, имаме добри доктори, ще я оправят". На другия ден ми позволиха да видя дъщеря ми, нямаше ковид-мерки.

Слязохме заедно с Хриси и никога не съм вярвала, че има толкова много деца с кувьози. Не знаех в какво състояние ще си видя детето. Стана ми лошо, припаднах. Хриси се притесни, започна да вика: "Лекар, лекар!". Сложиха ме на инвалидна количка. Когато все пак видях дъщеря си, пак ми стана много зле. Не бях на себе си. Треперех цялата. Там видях и едно малко детенце, което нямаше 600 грама в кувьозче, при него нямаше никой. Ани беше почти месец в кувьоз, гледах това детенце никой не ходеше да го вижда. Питах докторите защо.

Казаха, че след като са разбрали, че детето им е кувьоз, родителите са го оставили и повече не дошли да го видят", разказа през сълзи Гущерова. Голям шок за нея била да види невръстната си дъщеря, цялата със система и уред за дишане. "Проф. Слънчева и д-р Дяволов ми спасиха и трите деца. Как може и трите ми деца да са в кувьози? И Добри, и Кристиян-Валентин се родиха с проблеми с бялото дробче. И досега съм в стрес, проверявам ги постоянно - дишат ли, не дишат ли, не смея да ги оставя да спят с играчки, гледам всичко около леглата им да е разчистено.

Даже се будя през нощта да ги проверявам дали дишат. Купила съм си дори машинка, която отчита дишането ми", сподели още в студиото развълнуваната Светлана.