Литовецът Владислав Симанел си тръгна по-богат от предаването, въпреки че падна на Арената и напусна приключението само две седмици преди финала. С позитивната си нагласа и приятелско отношение той спечели симпатиите както на опонента си - хлебаря Серафим Василев, така и на конкурентите си за голямата награда, и показа какво е да губиш с достойнство и усмивка.

„Доста емоции преживях във „Фермата“, доста неща минаха през главата ми. Най-важното е, че опознах себе си. Опитайте се да виждате позитивното дори в най-лошото“, каза след загубата си участникът, който работеше здраво в стопанството и нито за миг не загуби отличното си настроение в осмия сезон на предаването. След като падна с 5 на 10 от хлебаря Серафим, диетологът поднесе символичен подарък на опонента си - буркан с жито, а двамата се прегърнаха братски. „Може да направиш хляб или каша. Най-важното е да си здрав!“ – каза усмихнатият литовец, който живее в София.

Сблъсъкът между съперниците беше спортсменски, но суров и напрегнат до последната минута. Последната, пета битка, за максимални точки, се превърна в истинско зрелище. Опонентите трябваше да разцепят вертикално поставена талпа, но, преди да се впуснат в двубоя, си пожелаха късмет един на друг. Финци, който се слави с отличните си фермерски умения, развъртя брадвата с лекота, оформи клин, „подостри“ дървото и пръв го свали на земята. Така хлебарят спечели дуела и отчете втора победа на Арената в осмия сезон на „Фермата“.