Тя обаче не уточнява кой е нападателят, нито по кой филм са работили двамата. Hotnews.bg провери, че в годината, за която актрисата говори-2017 година, тя е снимала два прочути сериала "Откраднат живот" и "Дяволското гърло". В лекарската сапунка се появи за съвсем кратко като сестра Мая и се върна триумфално едва в четвърти сезон, но вече като доктор Зорница Огнянова. И на двата сериала продуцент е Евтим Милошев.

През 2017 година, преди пет години, както тя уточнява в поста си е снимала и кинофилма "Дъвка за балончета" на режисьора Станислав Тодоров-Роги. Ето и целият пост на Димитрова в социалните мрежи.

5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.

Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди. Защо избрах това? Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително.

За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове. Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение. 2020 година ме потърси режисьорът Серей Железко заедно с Олга Минева. Разбира се, не знаеха нищо за моята ''случка''. Създадохме Ранобудна: Пробуждане https://www.youtube.com/watch?v=zaeFnBgpFH8&t=22s , световно известната група Son Lux ни преотстъпи правата за музиката. За наградите и отзвука извън България няма да говоря. А кампанията умишлено пропуска физическите последствия.

Днес се молих, снимките да са изтрити от стария ми лаптоп и бях убедена, че са, но ги видях... Ако искам да съм част от промяната, следва да съм искрена и смела, нали ? Реших да споделя с вас, дами и господа, грозната истина. Не ме интересува какво ще избълват след тази публикация. Но искам да ви кажа, че почти никой не е такъв, какъвто прави да изглежда публичният му образ. Малцина са истинските хора от актьорската гилдия. Този човек има късмет, че преди 5 години се запозна с другата Диана, защото ако се беше случило днес, кълна се в баба си, светла й памет, щях да го натикам в затвора, където му е мястото. Не допускайте моята грешка. Насилието НЕ е допустимо под никаква форма.