Тя все още не назовава публично името му, но продължава да напомня за ужасния инцидент. Часове преди 2022 година да си отиде, брюнетката написа: „Преди пет години се случи нещо ужасно, страшно и срамно. Срамно е, че замълчах. Срамно е да продължаваме да мълчим и да гледаме ежедневни убийства и насилие над деца, животни, мъже и жени. Притеснявам се, че България се е запътила стремглаво към дъното, откъдето изплуване няма.

Има, но само ако си променим мисленето. Преодолях зверството без професионална помощ, но осъзнавам, че не всеки може да се пребори. Декември месец минах през всички етапи на разочарование, на обида, на незаслужени думи, докато онзи „фалшив герой“ облича жълтата броня на „медиите“. Справедливост на този свят има рядко, но аз избирам да вярвам в нея“.

Юлиан Вергов, който медиите сочит като нейния нападател, пък посрещна Нова година в Италия, очевидно с жена си и дъщеря си. Двамата с Ирина не споделят общи снимки от години, но показаха еднакви красиви пейзажи от Средиземноморието, видя Hotnews.bg.