През 2017 г. неговото концертно шоу е сред най-продаваните турнета в света с приходи от над 3 млн. долара. Този път прочутият унгарски пианист идва за първата си среща с варненската публика след три блестящи концерта в София при напълно разпродадени зали.

Концертите му са спектакли с много светлинни ефекти, визуални елементи и мултимедия. HAVASI не се притеснява да съчетава симфоничен оркестър и рок музиканти, мощни гласове на солисти и големи хорове. Музиката, композирана от него и пищното му шоу разказват емоционални приказки за стихии, чужди земи и герои, и силни емоции.

Шоуто пренася публиката в едно увлекателно пътуване през непрестанно разгръщащи се музикални сцени. Различните настроения предоставят на зрителите запомнящо се преживяване, подсилено от най-новите технологии в озвучаването, сценография, осветление, видео и проектиране. Визуализацията е дело на американския креативен режисьор Брайън Бърк и на френския визуален дизайнер Жил Папан. Спектакълът обединява на една сцена соло пианото на HAVASI, изключително талантливи солисти от световната сцена, хористи и рок барабани.

Той е един от малкото съвременни композитори с харизмата на рок звезда, който може да напълни огромни стадиони като Винер Щатхале, Мерцедес-Бенц Арена в Берлин, Таурон Арена в Краков или Уембли в Лондон. Неговата иновативна музика е различна, едновременно свежа, страстна и забавна. Уникалният му музикален стил съчетава дълбочината и дисциплината на класическата музика и чистата сила на рока.

Възпитаник е на музикална академия „Ференц Лист”, със задълбочени познания в класическите традиции, стремящ се да направи класическите инструменти подходящи за съвременната епоха. Свирил е своите оригинални композиции в най-престижните зали по света - Карнеги Хол в Ню Йорк, Барбикан център в Лондони Операта в Сидни.

HAVASI Symphonic Concert Show с изцяло нова програма ще бъде през ноември тази година в морската столица и през декември в София с два концерта.