Зрителите дори измислиха нов термин "Срамвайвър", с който подигравателно наричат иначе нафуканите участници, които не спряха да обясняват колко са подготвени за играта и как в Доминикана ще се чувстват спокойно. Сред тях несъмнено е и Филип, който не спря да показва как тренира с походи на Витоша, силови тренировки във фитнеса и още куп физически активности. Звездата от "Татковци" обаче се свлече и припадна като ученичка на изпит.

Моят спомен е, че си бях легнал там, където спя, и сънувам. В един момент се появяват Божана, Благо и още някой, които ми крещят в лицето…“, споделя Филип за припадъка си пред Ваня Джаферович.

Причината е гладът, на който са подложени всички играчи този сезон. На място пристигна лекарски екип, който му осигури глюкоза. Зрителите обаче се дразнят от поведението му. "Като им гледам прясно оскубаните вежди с Благо и силно се съмнявам, че спят на плажа, а не в хотелчето", пише наблюдателен почитател на играта. "Не може ли Ергенът за малко да отскочи в Сървайвър, а Филип да си почине при Дамите", иронизира друг.