Има по няколко чифта, защото често се случва да ги счупи. „Сваля ли ги, виждам всичко размазано, загубен съм без тях”, признава готвачът, който ако случайно ги загуби, се чувства като слепец.

„Баща ми е моят идол-той винаги държеше на думата си и казваше това, което мисли. Силата на всеки се крие в семейството, затова на Сирни Заговезни, първият човек на който се обаждам да поискам прошка, е майка ми, защото татко вече е покойник”, сподели шеф Иван Манчев в подкаста на Тото.

Той е кръстил по-големия си син Христо, на името на баща си. „Татко ме насочи към ТОХ-а. Имам голям нос, вра си го навсякъде. Душа всичко, преди да го опитам, имам усет към храната, голям чревоугодник съм и татко ми каза, че ще ме направи готвач”, разкрива избора си на професия един от най-известните телевизионни кулинари у нас.

баща му е монтьор и поправя коли. Манчев днес твърди, че седенето в сервиза определя и интереса му към търговията, макар че заради баща си първо кандидатства в техникум и е приет в паралелка със специалност двигатели с вътрешно горене. Баща му обаче не ще да го вижда все с мръсни ръце и Иван подава документите си в техникума по обществено хранене в Банкя. Същият са завършили актьорът Владо Карамазов и брат му, който е прочут сладкар във Великобритания. Бил в един випуск с шеф Виктор Ангелов, който сега гледаме в „Хелс кичън”