Евгени избра да се раздели с певицата Крисия, след като намери за неудачно решението ѝ да прекъсне усамотението му с Ирина в изключително емоционален за нея момент.

„Пожелавам ти да послушаш сърцето си и да направиш избора, който ще те изпълни с щастие“, бяха последните думи на Крисия преди да се сбогува с музиканта и да напусне завинаги красивото имение на любовта.

В романтичната надпревара продължават 13 дами, които ще се впуснат в решаващо съревнование за сърцето на световноизвестния музикант в следващите епизоди по bTV. Тази седмица в „Ергенът“ зрителите станаха свидетели на вълнуваща групова среща, в която момичетата трябваше да играят „шах за съвместимост“ заедно с Евгени. „Царицата“ с най-добре предприети ходове се оказа Айлин, която спечели компанията на виртуоза за цялата вечер под открито небе. Уединението им бе повече от романтично и изпълнено със страстни целувки, след като двамата имаха възможност да изяснят отношенията си и отново успяха да намерят път един към друг.

На следващия ден Евгени буквално нахлу в имението, за да „открадне“ редакторката Елена, с която се отправиха на вълнуващо пътешествие из най-красивите кътчета на Средиземноморието. Двамата захвърлиха дрехи, за да се изкъпят заедно в морето, а след това Евгени засвидетелства интереса си към Елена с повече от специален подарък – диамантено колие.