Разведената двойка, която даде втори шанс на връзката си, не успя да получи подкрепа от останалите участници и се сбогува с вилата на любовта. Конкурентите им по време на елиминациите бяха Виктория и Георги, които получиха подкрепа от пет двойки. Поля и Здравко от своя страна се сдобиха само с една прегръдка и с това участието им в надпреварата приключи. Предизвикателство за издръжливост очакваше двойките в тандемната игра, която провери доколко е добра комуникацията между партньорите и готови ли са да се подкрепят в трудни моменти.

Победители в изпитанието станаха Радина и Петър, които се спасиха от номинацията с доброто си представяне. Въпреки че спечелиха и паричния бонус от 2500 лв., те не успяха да спечелят титлата „Супердвойка на седмицата“, която отиде при Кристина и Артьом. Те получиха ключова привилегия – да изберат още две двойки, които да се включат в битката за спасение. Така единствените без номинация тази седмица бяха Криси и Арти и Виктория и Явор.

Шест двойки се впуснаха в битката за спасение, която включваше високи скорости и много адреналин. Участниците трябваше да минат през трасе с препятствия за максимално кратко време, като един от партньорите беше със завързани очи. Добрата комуникация в играта гарантираше отлични резултати, но не всички успяха да разпределят правилно задачите си. Най-бавно с предизвикателството се справиха Виктория и Георги, следвани от Поля и Здравко.