Пиесата, написана от Една Мазия, е по истински случай и е изпълнена с обрати. Тя не обвинява едната или другата страна в конфликта, докато разказва за оттласването от детството към порива на бушуващите тийнейджърски страсти. Режисьорът Николай Поляков споделя:

„Силно ме впечатли самата история – четири момчета и едно момиче през играта стигат до престъпление. Съгласете се, не съвсем стандартен сюжет. Неизвестната за мен авторка Една Мазия бързо ме подкупи с нещо, което усетих веднага – тя познава и обича театъра. След това научих за трайните ѝ и успешни обвързаности с него като драматург, сценарист и режисьор. И макар да съм се отдалечил прекалено, прекалено много от бушуващите тийнейджърски страсти, почувствах странна увереност, че разбирам и мога да разкажа интересно този сюжет. При условие че намеря особеното момиче Двори и четирите момчета с неукротима енергия. Намерих ги“.

Кастингът за мъжки роли е дълъг процес, който даде възможност четирима студенти от НАТФИЗ да направят своя дебют на професионална сцена на премиерата на 10 и 11 април. Даниел Кукушев, Денислав Маринчев, Димитър Стойнов и Рафаел Бижев си партнират с Иванова. Съвсем скоро тя направи големия си кинодебют в „Чалга“, а преди това в „Шекспир като улично куче“.