В последните дни двамата постоянно се прегръщат и показват повече от приятелска привързаност. По случай рождения ден на спортиста къдрокосата красавица му написа пожелание върху дървена дъсчица, което се оказа изключително романтично. „Слънце мое, бъди здрав и щастлив! Благодаря ти, че правиш дните ми тук по-хубави!“, гласеше посланието. Въпреки че Цецо и Ермина не са признали официално любовта си, останалите участници превъзбудено коментират отношенията им.

„Гаджета са! Преди да ме изгоните на Острова на отшелника видях, че спят прегърнати лице в лице. Това са хора във връзка“, обяви експертът в любовта, футболистът Благо Георгиев. „Цецо ми каза, че си е съвпаднал с Ермина и би се радвал в реалния живот да продължи с нея“, разкри инфлуенсърката Мария, малко преди да отпадне от „Сървайвър“.

Единствено фолкпевицата Татяна не одобри новата двойка, след като разбра, че извън риалитито Цецо си има приятелка. „Ега ти мъжете...Тук се гушкаш два месеца с друга жена! Втрещена съм!“, отсече тя. Цецо и Ермина предизвикаха негативни чувства в племето и след като обърнаха гръб на съюзника си в „Сървайвър“ - брокера Павел, номинираха го за изгонване и по-късно той напусна предаването.