Очакваният с огромен интерес проект ще проследи живота на големия футболист Георги Аспарухов от срещата му с неговата единствена любов Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато загива в автомобилна катастрофа. Снимките на мащабната продукция ще продължат 2 месеца, а бюджетът му е близо 4 милиона лева. Главната роля в е поверена на талантливия актьор от Народен театър „Иван Вазов“ Павел Иванов, който зрителите помнят от сериала "Татковци", припомня Hotnews.bg. Филмът е подготвян повече от пет години, но актьорът търпеливо чакал да влезе в образа на любимия спортист. Студентката от НАТФИЗ Александра Свиленова, за която това е първа голяма роля, пък ще се превъплъти в съпругата Величка.

Нелеката задача да ни пренесат в 60-те и 70-те години ще имат режисьорът Димитър Димитров, двигателят и сценарист на проекта Емил Бонев, главният оператор Борис Славков и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „Междинна станция“, чиято задача е да сглобят най-добрия отбор от професионалисти. В това отношение важна помощ ще окаже и Станислав Ангелов – Пелето, който влиза в ролята на футболен консултант на продукцията.

След близо 5 години усилена работа, проучване, дискусии и събиране на възможно най-добрия екип, днес сме на прага на осъществяването на мечтата наречена „Гунди – легенда за любовта“. Създадохме една машина на времето, задвижена от над 100 човека на терен и 59 актьора, които ще се включат в заснемането на продукцията, в която ще има много специални ефекти (CGI), дело на копродуцентите ни Immerse FX (Visual Effects Studio), доста каскади, кадри на пълни стадиони от птичи поглед, както и сцени от документалния материал, който сме събрали за живота на Георги Аспарухов“, казаха Иван Христов и Андрей Арнаудов на старта на снимките.