„Клас 90“ е заснет в рамките на 18 снимачни дни в района на столичния кв. Симеоново, където планински хотел събира десетина съученици от гимназията, които празнуват 30 години от завършването си. Естествено, купонът не се развива според очакванията и празнуващите прекарват една бурна нощ, пълна с изненади и обрати.

Във филма участват редица изявени български актьори - Юлиан Вергов, Параскева Джукелова, Любо Нейков, Роберт Янакиев, Стефка Янорова, Людмила Митева, Биляна Петринска, Георги Златарев, Надя Конакчиева, Елена Атанасова и Стефан Денолюбов. Участва също германската актриса Катрин Йене. Жанрът е драма с елементи на комедия, като забавните моменти не пречат на историята да бъде сериозна и дълбока, едновременно да разсмива и разплаква

Купонът е в хотела на Гюлето (Любомир Нейков) и съпругата му Стефка (Людмила Митева). Двойка още от гимназията, те полагат големи усилия да създадат настроение – ястията, украсата, музиката са изцяло в стил 80-те години. Сред гостите са адвоката Митко (Георги Златарев), който мечтае за политическа кариера. Един от съучениците е действащ министър (Роберт Янакиев), към когото всички проявяват особено внимание. Параскева Джукелова е водещ журналист, Стефан Денолюбов – популярен актьор. Героините на Биляна Петринска, Надя Конакчиева и Албена Атанасова са жени с различни професии, семеен и социален статус. Героят на Юлиан Вергов живее в Германия и пристига с приятелката си (Катрин Йене). А Стефка Янорова е в ролята на любимата класна.

За Мирамар филм това е следващ проект след заглавия като „Дзифт“, “LOVE.NET”, „Вездесъщият“, телевизионния сериал „Порталът“ и заснетия миналото лято „Чума“, чиято премиера предстои. Кинопремиерата на „Клас 90“ се очаква в първата половина на 2024 г.