Певицата потвърди, че е казала "да" на бизнесмена Любомир Захаринов и показа пръстена, с който той й е предложил брак. Чудният подарък тя получи на рождения си ден, който посрещна в чужбина.

Идвамата имат по един брак зад гърба си. Анелия се омъжи за Коко Динев през 2003 година. Венчавката на младото семейство се извършва в църквата „Света Неделя“, кумуват им Мая и Георги Илиеви. Билбордове с лика на Анелия и реклама на ресторант „Кошарите“ се появяват из цяла София през декември 2002 г. Динев продуцира няколко попфолк албума, подкрепя финансово концерти, фестивали и турнета на съпругата си. От август 2003 г. Анелия спира временно с участията поради бременността си. На 29 декември 2003 г. се ражда дъщеря ѝ. Кръщават я Ивон, на бащата на съпруга ѝ Иван.

През 2007 година певицата се разделя с Динев и рядко може да бъде видяна в мъжка компания. С бъдещия си съпруг се запознава по време на нейно участие на негово фирмено парти. Преди време в интервю Анелия бе категорична, че не тя е причина за краха на брака на бизнесмена, който има две деца от първата си жена. Той е по-млад от Анелия с петилетка.