Кандидатите за участие в предстоящия сезон ще бъдат групирани в различни категории, според ястието, с което искат да впечатлят журито, а кулинарните двубои ще се окажат колкото оспорвани, толкова и забавни, и интригуващи. Талантливите готвачи с хъс и въодушевление ще покажат, че готвенето може да бъде и забавно, докато се борят за бяла престилка, която осигурява място в състезанието и е първа крачка към голямата награда от 100 000 лв.

На безкомпромисните Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и шефа на шефовете Явор Сарафов се пада трудната задача да отсеят най-добрите сред най-добрите, а Кустев ще обобщи ситуацията с думите: „И тримата с вас сме много различни, не само като характери, но и като кулинарни предпочитания и вкусове, и точно заради това знам, че заедно можем да открием най-добрия MasterChef досега.“

И макар да са безкомпромисни и малко „страшни“ за част от участниците, които ще прекрачат прага на кухнята на MasterChef, една дама ще признае, че „първият е най-красив, вторият – най-игрив, а третият – най-умен“. В петък вечер на телевизионния екран ще изгреят ландшафтен архитект, цветарка, модел, тиктокър, специалист по дигитален маркетинг, любящи майки и баби, дизайнер, библиотекар и други самородни таланти в кулинарията, които ще демонстрират своите умения, познания и въображение. Те ще приготвят традиционни ястия, класически рецепти и такива, приготвени със собствен прочит. Изходът от битките в кастинг епизодите на MasterChef обещава да бъде непредвидим както за кандидатите, така и за зрителите, тъй като тази година трима от участниците, на които съвсем малко не им е достигнало да продължат директно напред, ще получат втори шанс в надпреварата.