„Имам сценична треска и всеки който казва, че не се притеснява пред камерата, лъже. Мислех, че притеснението ще намалее с времето, но всеки път преди да започнат снимки, усещам пеперуди в стомаха”, казва Узунов, който изоставя процъфтяващата си бизнес кариера и международните си клиенти, за да се занимава с животновъдство сред живописната българска природа. Поканата да стане новия стопанин го изненадала и той си взел достатъчно време, за да я обмисли. Летата си сегашният фермер прекарва на село при баби и дядовци, а детството му е преминало във Варна, където завършва Природо-математическа гимназия.

„Живеех едва на пет минути от плажа. Моята детска площадка бяха Офицерския плаж и втора буна. Моите учители са ми дали това, което ме е изградило като човек. Никога не съм учил строго специализирано животновъдство или пък земеделие. Благодарен съм на учителите и образованието, което съм получил, защото то ми е дало достатъчно, за да вземам точните решения”.

Въпреки че живее известно време в Америка, никога не обмислял възможността да остане в чужбина. Съпругата му също била с него в САЩ. Двамата се познават още от 14 годишни и се радват на 20-годишен брак. Затова Венци не се притеснява от щенията на зрителки, харесали го от телевизията. „Почитателките трябва да имат стратегия как да разбият над 20-годишния брак и близо 30-годишното познанство със съпругата ми. Нуждаят се наистина от гениална стратегия, за да стигнат до мен”, категоричен е той. Узунов, който е баща на две дъщери смята, че те трябва да пробват всякаква храна.

„Дори вредна храна нека пробват, но бих ги ограничил в количествата. Така че не бих ги спрял да хапнат каквото и да е, но ако реша, че нещо не е полезно за тях, бих ги ограничил. Не съм от родителите, които забраняват нещо да се яде”. Фермерът има и две кучета, които счита за членове от семейството.