Една от най-красивите новинарки от години не се бе включвала в кампанията на bTV, но тази година реши да запретне ръкави в компанията на своите колеги, видя Hotnews.bg. С нея бяха Юксел Кадриев, шефът на новините Антон Хекимян и Кристина Газиева. Не останаха назад и другите емблематични лица на медията като Деси Стоянова, Алена, Жени Марчева, Лиляна Боянова. Рекордните 6 092 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистените от територията на страната в тазгодишното издание на кампания „Да изчистим България заедно". Данните на основния партньор на кампанията - Министерството на околната среда и водите показват, че инициативата през 2023г. е била най-голямата по мащаб и териториален обхват досега.

Вторият рекорд, който 11-ото издание на кампанията регистрира, принадлежи на децата, които бяха и основен фокус на инициативата за 2023г. 596 детски градини и учебни заведения се включиха в „Да изчистим България заедно“ (575 бе техният брой през 2022г.). Хиляди деца, заедно със своите родители, учители, приятели, спортните си клубове и клубове по интереси тази година излязоха и почистиха България отново.

По данни на МОСВ количеството извозен боклук е над 4 340 тона, като депата все още приемат отпадъци от деня на кампанията. Броят доброволци, които през 2023г. не се уплашиха от лошото време по места, или дадоха своя принос на следващия ден, когато метеорологичните условия позволяваха това, е 301 780 души. През 2022г. доброволците са били близо 280 хиляди. В данните не се включват гражданите, които са дали своя принос за по-чиста среда около нас и са излезли да почистят без да се присъединят в предварително сформирани групи. Броят на организациите и НПО, които през 2023г. се включиха с голяма част от своите служители е близо 350. 100 от тях за първа година се присъединяват към инициативата.