Просторното жилище Диляна и Асен купиха с ипотечен кредит, който актьорът погасява сега сам, като отделно изплаща и вноските, които Диляна е инвестирала в имота. В апартамента сега той живее заедно с новата си приятелка – Елеонора Янакиева, която контролира финансите на една от най-големите фирми за производство на растителни масла и слънчоглед, а преди това е работила във водеща наша банка цели 17 години. Червенокоската е на 43 години и също като Асен има момченце от предишна връзка, което също живее с тях, пише "Галерия". Подобно на актьора, и дамата е запалена по спорта, и редовно посещава различни групови тренировки. Асен пък, бил хлътнал до уши и не спирал да споделя пред приятели, че е много щастлив с новата си приятелка.

"Жената до мен не е успяла да ме укроти. Ако ме укроти, няма да съм й интересен. Но успя да ме накара много да я обичам", сподели актьорът наскоро и пред Десислава Банова-Плевнелиева в рубриката "Тук и сега" по Нова тв. Елеонора се познава вече и със сина на Асен – Борил, и с майка му Диляна, като двете дами дори са били заедно на вечеря с актьора и новата половинка на Попова – ресторантьорът Лъчезар Захариев, който държи заведение на плаж "Перла" до Приморско.

Любопитен акцент е, че негов съдружник е зетят на Стефан Софиянски – Лъчезар Йорданов, който е женен за голямата дъщеря на бившия столичен кмет Елена. Захариев е и председател на Българската асоциация на заведенията. Двамата с Диляна живеят в луксозен апартамент в столичния квартал "Лозенец", а заедно с тях е и синът й Борил, който е ученик в Музикалното училище в София. Момчето се разбира прекрасно с новия приятел на майка си, който го отрупва със скъпи подаръци, но често гостува и в дома на татко си.