След дълги години сама или в най-добрия случай с тайни любовници в леглото си тя се била отчаяла и смятала, че никога няма да бъде щастлива. Наложило се да търси специалист, с когото са подсилва женската си енергия, докато хване бъдещия си съпруг – бизнесменът Любомир Захаринов. Години наред хората се чудеха какво не е наред с Анелия след развода й с бащата на нейната дъщеря – Коко Динев. Тази раздяла стана преди цели две десетилетия. Оттогава допреди малко повече от година певицата рядко се появяваше с мъж до себе си при положение, че не може да се оплаче от липса на фенове.

Говори се, че певицата от Стара Загора се била отчаяла. Тя се чудела какво да направи, за да задържи мъж до себе си. Певицата обаче стигнала до извода, че нейната находчивост и пресметливост й пречат в отношенията с мъжете и че именно те са причината да няма успех във връзките. Тя започнала да ходи на психолог, за да изчисти прекаления стремеж към финансова сигурност и недоверието си в мъжете, които й пречели да изгради пълноценни отношения в личния си живот. Това й помогнали да срещне мъжа до себе си. Звездата на чалгата никога не е споделяла публично името на своята психоложка, но преди дни Би Ти Ви излъчи материал за нея в предаването „Преди обед”.

Специалистката сама се похвали, че Анелия е ходила при нея, за да засилва женската си енергия, и е постигнала много добри резултати. Според етичните правила на психолозите въпросната специалистка не би трябвало да споделя по телевизията такава информация за своите клиенти, тъй като всичко, което става в кабинета на психолога, е тайна. Явно обаче Анелия няма нищо против разгласяването на тази лична информация, тъй като дори е споделила линк към интервюто на терапевтката си на своята лична страница в една от социалните мрежи. Най-вероятно го е направила от благодарност към психоложката за щастието си със Захаринов.