Още от дете помага в семейния ресторант, сега пък учи малката си дъщеря Далия да се справя в кухнята. Родената в Крумовград Ангелкова е от многодетно семейство-има още две сестри и твърди, че именно тази фамилия е нейната опора. Тя обаче вече дума не обелва за съпруга си след тайния развод преди близо две години. Христо Ангелков, с когото тя се залюби като студентка в прехваления Харвард, вече има нова жена до себе си. Бившата му запази фамилията, с която стана известна. Ангелкови изкараха по-малко от 10 години брачен живот. Ангелкова ще остане в историята като първия министър-жена на транспорта в служебното правителство на Георги Близнашки.

„Когато бях назначена за служебен министър на транспорта, дъщеря ми Далия бе на 6 месеца. Въпреки предразсъдъците за по-слабия пол успяваме да доказваме всеки ден, че преодоляваме препятствия, пред които сме изправени у дома и на работното място”, не крие феминизма си.

През ноември 2014 влиза като министър на туризма във второто правителство на Борисов. През 2020 година е сменена, но се възползва от правото си и се връща в парламента като депутат. След една от ваканциите изумява колегите си с нов нос, като се кълне, че е трябвало да го клъцне заради здравословни проблеми. Явно операцията на носа не е довела до решаването им, защото бившата министърка говори със стържещ и трудноразбираем глас. Някой от зрителите на Черешката дори помислиха, че е болна и има проблеми с гърлото, но се оказа, че разкрасяващата операция е причина за безвъзвратно увредения говор на бившата министърка, пише "Минаха години".