Пробвала съм за първи път няколко години след като дойдох в София, тогава бях на 20 г. Сега съм на 28 г.”, призна певицата Диона, след като в края на януари беше спряна за проверка от „Пътна полиция”, а тестът ѝ за наркотици отчете кокаин. "Никога не съм си позволявала да употребявам наркотик или забранено вещество и да се кача да шофирам, да застана пред камера или да предприема каквато и да било сериозна дейност. Никога", заяви тя пред Мариян Станков - Мон Дьо в ефира „Събуди се”.

Диона обясни, че може да се извини само за скандалната снимка заедно с певеца Константин, за която Hotnews.bg първи писа. „Ако трябва да се извинявам за нещо, то е за моята преекспонирана самозащитна реакция. Да, конкретно за това мое поведение бих искала да се извиня, защото си давам сметка, че подобна шега не е пример за подражание”, каза певицата.

Диона изтри скандална снимка с Коцето, Филип Буков я попиля

На 23 срещу 24 януари 2024 г. полицията спира за проверка Диона, докато шофира по бул. „България” в столицата. „Всичко помня от този момент. Нямам какво да крия. Прибирах се от снимачен ден, много дълъг и изтощителен. Отивах към вкъщи, нямах търпение да си легна, бях много изморена. Към 4 ч. сутринта ме спряха за рутинна проверка, поискаха ми документи, аз ги предоставих.

Помолиха ме да направим тест за алкохол, той беше отрицателен. След това ме помолиха да направим същия за наркотици. Казаха ми, че е положителен за кокаин, бях много учудена”, разказа певицата. Когато я задържат в Шесто районно управление на МВР, взимат личните ѝ вещи и я събличат, за да я претърсят. „На мен такова нещо ми се случва за първи път в живота. Неприятно, гадно, срамно. Не откриха нищо в мен, заведоха ме в килия. Прекарах там безкрайно време. Уплаших се много”, споделя още Диона.

Галин и Галена подкрепили Диона след избухването на скандала. "Галена ми каза:"Горе главата, момиче". Галин веднага ми писа и се поинтересува дали имам нужда от нещо. Държеше се като мой брат".