Вдовицата на големия актьор си спомни, че в първия сезон през 2008 година мъжът й се състезава в предаването, а водещи са Радост Драганова и Тодор Колев. Точно Колев разкрива, че двамата са се оженили тайно, докато тече предаването. След един от танците на Баташов, Колев изстрелва: "Андрей, разбрах, че си се оженил. Кога ще почерпиш?", а актьорът, задъхан от танците отвърнал кратко:"Спокойно, ще почерпя". Влюбените се женят в тесен кръг далеч от медиите, но заради Колев цяла България разбира, че един от най-желаните ергени у нас вече е зает.

"Между мен и Андрей беше любов от пръв поглед. Аз нямам развод с Андрей, затова нося и фамилията му. Що се отнася до наследството му, аз получих част от апартамента, в който живеехме. Дарих тази част на неговите две племеннички", обясни Баташова в интервю за "Преди обед", чу Hotnews.bg.

Баташова обясни, че прякорът "веселата вдовица" й лепнали медиите след като отишла на концерта на Георги Христов няколко дни след смъртта на Баташов. Направила го в памет на актьора, който много искал да присъства, защото двамата с певеца били много близки.