Чалга дивата е изловена с шот с напитка по време на нейна скорошна изява в дискотека в Студентски град в столицата. В малката чаша има прозрачна течност, но нейни фенове коментират, че едва ли става въпрос за вода, а по-вероятно е чашата да е пълна с високоградусово питие, пише жълт вестник. Деси Слава не изпива огромно количество, а се ограничава да няколко глътки, колкото да си подобри настроението за изявата в нощното заведение.

Фолкпевицата грабва шота направо от бара, тъй като решава част от участието й да премине сред феновете й, а не да стои на дистанция от сцената. С пийването на шотове Деси Слава тръгва по стъпките на близката си приятелка и колежка Галена, която неведнъж е обръщала питието, докато се изявява с микрофона. Но докато Деси Слава едва сега прохожда в шотовете, то Галена е абсолютна майсторка, тъй като не използва ръце и обръща чашите само с уста. И поставя в шах дори и най-големите пиячи, тъй като изпива напитките на екс. Деси Слава има специално отношение към алкохола и е категорично против да се прекалява с него.

Травма от детството оставя трайна следа в живота на фолкпевицата. Бащата на певицата е бил зависим от алкохол, посягал е на майка й и изпълнителката често е ставала свидетел на техните скандали.

„Била съм свидетел на алкохолизъм, който лично мен не ме е засягал, но е имало скандали с майка ми пред моите очи. Искала съм да помогна, но съм била безсилна, защото все пак съм била дете. Това се отрази на самочувствието ми. Нямах тази подкрепа, която трябва да има едно нормално дете. Това ми се отрази в живота“, сподели преди време Деси Слава.