Тази клюка бе пусната, най-вероятно, за да се вържат повече златотърсачки или бе поредния „капан за лапнишарани“. Защото 28-годишният Алек е далеч от представата за тлъст милионер, който живее царски и си угажда във всичко. Той води интересен, но не разточитетел начин на живот и не прекарва дните си в луксозна резиденция, обзаведена по последен писък на модата. Продуценти и сценаристи ни набиваха този образ, за да „настане едно наддаване“ на прелести и борби.И нещата се получиха, скандалите между претендентките са на макс, ударите под кръста също.

Колкото до Алек Младенов, той определено не е милионер.Ергенът Ален не е беден, по-точно семейството му не е, но не живеят като кралски особи. Той обитавал мансардно жилище в София, тоест жилище на тавана. Било обзаведено уютно и прилично, но далеч от представите за палат или царска резиденция.Тази истина ще се окаже „студен душ“ за онези моми в шоуто, които вярват, че ще пипнат мастит богаташ. Добрата новина е, че Алек Младенов наистина иска сериозна връзка с жена, която ще се доближава до неговия светоглед и морални принципи. И не харесвал мимолетните свалки, пише "Минаха години".

Оказа се обаче че и момите не са вчерашни.Както стана ясно, много от кандидатките за ръката и сърцето на синеокия чаровник са в имението на гръцкия остров Родос, за да блеснат и станат успешни инфлуенсърки или да стартират личен бизнес.