Тя беше диагностицирана с рак по-рано тази година, казаха източници, близки до кралското семейство, цитирани от The ​​Daily Beast. Очаква се Кейт и семейството да прекарат следващата седмица в селска къща в имението Сандрингам.The Daily Beast съобщава, че принц Уилям ще посвети повече време на любимата си през следващите шест седмици, тъй като кралското семейство няма да се появява публично до предсрочните избори в Обединеното кралство на 4 юли.Изминаха пет месеца, откакто принцесата на Уелс беше видяна за последен път на публично място и източници смятат, че кралският дворец скоро отново ще сподели новини за нейното здраве.

„Не бих изключил друго видео съобщение, което да информира страната за нейното здраве. Доказано е, че това е много ефективен начин да държим теоретиците на конспирацията на разстояние“, каза източник пред The ​​Daily Beast.

Принцесата се оттегли от обществените си задължения, след като на 22 март обяви, че е била диагностицирана с форма на рак и е започнала химиотерапия.Принц Уилям сподели актуална информация за здравословното състояние на съпругата си миналата седмица, като каза, че тя „се справя добре“.