Публикации за разлъката се появиха още преди две години, но тогава блондинката увърташе и не даваше точен отговор дали отново е свободна жена. В интервю за NOVA тя най-сетне призна, че е официално разведена, при това от много време. Екс моделката дори обяви раздялата за стара новина, чу Hotnews.bg. Харизанова и половинката й отдавна не мелели брашно, разкриват техни познати. Конфликтите помежду им започнали почти веднага след сватбата.

Венета нонстоп се жалвала от здравословни и професионални проблеми и това попречило на отношенията им. Освен това през годините името й бе замесвано във връзки с други мъже. Благоверният на ексмоделката на няколко пъти й поставял ребром въпроса за раздяла. Поставял дори пред нея на масата документи за развод, но Венета упорито отказвала да ги подпише. Тя се измъквала от ситуацията, като се поболявала или изпадала в някаква криза, твърдят светски клюкари.

В интервюто Харизанова отдели много повече време на кучето си, което изгубила, след като дълго време водила битка за живота му, отколкото на бившия си. Опитът с домашния любимец я накарал да напише книга за холистичното лечение на кучета. "Сама си я написах", похвали се тя.

„Реших да се оттегля от медиите. В един момент цената на известността е твърде висока. Занимавам се с дигитален маркетинг от 2018 г. Хората ми се кефят, тече комуникация. Предимно се занимавам с духовни практики”, разказа още Венета Харизанова.