Масираната реклама и лицето на водещия – любимият на много българи артист Герасим Георгиев-Геро, му осигури добър рейтинг на старта. Само че шоуто само по себе си беше абсолютна скука. Повече от месец се въртя рекламата на „Скрита самоличност”, която обещаваше големи забавления за цялото семейство. Затова миналия понеделник доста хора проявиха интерес да видят старта на новото предаване на Геро. Телевизията отчете голям успех. Шоуто е било конкурентите си от Би Ти Ви с 4,7 пункта по рейтинг във възрастовата група между 18 и 59 години.

По традиция Нова тв взима под внимание само тази група зрители, смятайки, че тя е най-интересна за рекламодателите, от които идват парите й. Успехът на Геро е голям, като се има предвид, че предаването му върви на гърба на хитовото „Кой да знае?” по Би Ти Ви. Комикът като водещ се бори с цели трима свои популярни колеги, които са лица на другото предаване – Сашо Кадиев като водещ и Милица Гладнишка и Христо Пъдев като лидери на двата състезаващи се отбора. Към тях всяка вечер се присъединяват и още две звезди, така че шоуто наистина е бляскаво. И въпреки това Геро в комплект с няколко непознати направи по-добър рейтинг от Кадиев.

Само че докога ще трае този успех? Зрителите изгледаха предаването само за да открият, че то е пълно разочарование. Нито е толкова помпозно, колкото се очакваше, нито е толкова забавно, нито е увлекателно, защото всичко в него зависи от голото налучкване. Няколко човека излизат пред състезателя, който трябва да познае с какво се занимават, като не му дават почти никаква информация за себе си. И това е всичко.

„Не ми хареса!”; „Не ме грабна”; „Много тъпо предаване!”; „Пълен боклук”; „Твърде елементарно! Колко е интуиция, на база на какво е тя? На един поглед! Или чисто налучкване!”; „Много ми е еднообразно. Някак няма интрига. Не знам, но нещо не ми допада много в началото. И защо стоят като статуи не разбирам. Може да си стоят спокойно без да говорят”, коментират хората в социалните мрежи.

Явно очакванията са били по-скоро за забавно предаване, в което на преден план излиза логиката, но се оказа, че „Скрита самоличност” е по-скоро като игра на тото – хвърляш предположения в тъмното и се надяваш да улучиш десетката, което е почти невъзможно.Много хора забелязаха, че и водещият не е такъв, какъвто са свикнали да го виждат. „Много е стегнат!”, коментират те. Явно Геро също има скрита самоличност – свикнали сме да е забавен като в другото шоу, което води – „Като две капки вода”. Той обаче е доста по-сериозен и това не се харесва на феновете му.Има и позитивни коментари за шоуто, намират се хора, които го харесват, но като цяло не се наблюдава кой знае какъв интерес. Ще е истинско чудо, ако след първите епизоди, които се въртят в момента, последва и втори сезон, пише "Уикенд".