Тя избра да направи концерт, за да отбележи 30 години на сцена именно на своя личен празник. И докато минути след 19 ч., малко преди червената плюшена завеса в зала 1 на НДК да бъде дръпната, някои от почитателите ѝ си задаваха въпроса "Колко ли се притеснява сега?" без видимо притеснение Глория се появи с бляскава сребриста рокля пред близо 4000 души и ги поздрави с първата песен "Най-добрите". Още в самото начало мнозина запяха с нея, вече станали от местата си и така поздравиха своята любимка по повод 51-ия ѝ рожден ден, пише "Труд".

"Точно така преминават и моите участия", каза тя.

Любопитен детайл бе, че сцената и мултимедийната стена бяха под формата на диамант, като през цялото време се излъчваха кадри с детски снимки на певицата, такива от минали години, както и фотоси на текстописци и хора, с които тя е работила през тези три десетилетия. На първия ред, по традиция, седеше майка ѝ Стефка, а до нея майката на бившия ѝ мъж Илия Загоров и сестра му. Самият Загоров не можа да присъства на голямата изява, но негови песни, създадени през годините бяха представени от самата певица. Концертът "Музикална приказка: Глория 30 години на сцена" включваше няколко части, като певицата представи добре познати песни от 90-те, а и новите попълнения в репертоара си и разбира се - фолклорна част.

Тя изпълни и припомни златни хитове, като "Оставете ме на мира", "За добро или зло", "Ако бях се родила река", "Щастието е магия", "Феникс", "Крепост", "Присъда", "Ако те няма" и др. А последните песни "Вълк", "Кадифе" и най-новата "Его", също намериха място в сет листа от концерта, като последната бе пусната в първите минути след полунощ на 28 юни - песен подарък от Глория по повод рождения ѝ ден. И като стана дума за рожден ден - не мина и без торта. А изненадата ѝ бе направена от дъщеря ѝ Симона, която пък се появи с малката Галина.

Кеба, Тони Дачева и Ники Славеев бяха сред гост-звездите на концерта, което даде глътка въздух на рожденичката да има време да се преоблече, като смени общо пет тоалета - в сребристо и златно. "Черешката на тортата" Азис бе последният ѝ музикален гост. "Не сме безгрешни, но сме истински" изпълниха двамата, като припомниха песента-емблема, появила се преди близо 20 години, когато двамата я представиха за първи път отново в зала 1 на НДК на концерт на "Пайнер".

"На няколко пъти през годините съм си мислела да се откажа, но не го правех заради вас", призна изпълнителката. След 3 часа и 15 минути Глория постави финалната точка от музикалната приказка с няколко биса и акапелно изпълнение. Тя получи и кошници с цветя, като едната бе от продуцентите ѝ - сем. Димитрови, както и от колегите ѝ Галена и ДесиСлава.