Сдружението „Заедно можем“ ще помага на будни деца с ограничени финансови възможности да постигат мечтите си и да развиват талантите си, като инициативата им вече има и своя първа успешно проведена кауза. С помощта на фирми-партньори на асоциацията си Елизабет и Димитър осигуриха на абитуриент от едно от пловдивските училища всичко, което му беше нужно за бала, за да може дванайсетокласникът Илия да отпразнува заедно със съучениците си завършването.

„Идеята за началото на тази инициатива се породи от изживяването на лични трагедии в нашите животи и желанието да помогнем на хора със сходни съдби. Но най-вече дойде от общото ни желание да правим добро. Като общество ние трябва да бъдем обединени и заедно да сипомагаме във всички сфери на нашето ежедневие“, обясниха как се е зародила идеята за „Заедно можем“ Кузманов и Методиева. Допълвайки, че към момента инициативата е фокусирана върху деца, останали сами, да се развиват като личности и да имат равен старт с останалите в изграждането на професионалния си път.

"След загубата на баща ми животът ми се преобърна и осъзнах кои са най-важните неща. Той винаги ме е възпитавал да бъда добър човек и да помагам. С тази асоциация искаме да правим точно това- да помагаме на деца, които са загубили родител и имат нужда да бъдат подкрепени, разбрани и чути! Да знаят, че не са сами. Цялата болка трансформирам в любов и колкото и труден да е един път, винаги е малко по-лесно, когато е извървян ЗАЕДНО", заяви Елизабет.

"За мен благотворителността винаги е осмисляла успеха. Правенето на добро е водеща мотивация в моето развитиекато спортист и като човек и затова решихме да запичнемтози проект. Надявам се това да е началото на много бъдещималки и големи инициативи”, допълни пък Димитър Кузманов.