„Радвах се, че ни среща съдбата, защото тя беше страхотно момиче с любов към българския фолклор“, сподели учителката.„Галена беше много успешно дете“, призна тя в предаването „Преди обед“ по bTV. Още в ранните си години, докато е в училище, Галена решава да се впусне в поредното приключение и да преоткрие новата за нея попфолк музика.

Така от народните песни тя преминава към попфолка. Любимата учителка на Галена е против това решение. Баща й също. Двамата обаче не се противопоставят на младото тогава момиче и оставят изборът да бъде изцяло на Галена.„Днес много се радвам на това, което прави Галена“, призна учителката й. Попфолк певицата Галена отбеляза 20 години на музикалната сцена с 10 нови клипа. В един от тях участва и Миглена Ангелова.По случай 20-годишния юбилей Галена раздаде календари на 100 от своите почитатели.

„Днес отбелязваме ХХ години заедно – аз на музикалната сцена, а вие пред нея, пеещи с пълно гърло, обичащи и подкрепящи ме безрезервно. Днес поглеждам назад към дългия път дотук и това, което изпитвам, е благодарност. На първо място към вас, ясно е защо – ако не сте вие, Галена може би нямаше да съществува. Към себе си, заради всичко, с което съм се преборила по този път. И, разбира се, към абсолютно всеки един, който през тези години е допринесъл аз да бъда това, което съм. Няма да крия, че се вълнувам. Ще продължавам винаги да се старая да се гордеете с мен! Благодарение на вас аз живея в мечтите си, благодаря, че толкова години сте до мен!“ – призна Галена.