Засега заглавията на новите попълнения в репертоара на Милица, Ралица, Драго и Емил се пазят в тайна. „Трябва да има изненади за публиката“, лаконичен е Драго. Новите песни ще имат премиера пред публика в Пловдив, защото това е първият самостоятелен концерт на групата в тяхната 45-годишна история в Античния театър. От екипа на групата издадоха, че някои от новите песни вече са записани в студио и по всяка вероятност групата ще издаде нов албум до края на годината. Имената на композиторите, авторите на текстовете и аранжорите се пазят в тайна. Едно е сигурно, че „бащата“ на групата Стефан Диомов също се включва в нова композиция.

„Разбира се, че работя върху нови песни за Тоника СВ“, категоричен е маестро Диомов, който се очаква да присъства на грандиозния спектакъл в Пловдив.

През лятото групата ще редува почивка с участия из страната, но всички усилия са насочени към мега концерта в Античния театър. На него Тоника СВ ще изпълнят големите си хитове като „Приятели“, „Един неразделен клас“, „Мария“ и други. Специална почит ще бъде отдадена и на отишлата си без време певица Ваня Костова. „За нас е голямо вълнение да излезем пред публиката в Античния театър с обновен репертоар. Някои от старите ни песни ще са в нов аранжимент“, издадоха от групата. Специално осветление и изненади подготвят организаторите на концерта от UPI events.

Този концерт ще бъде различен от другите участия на групата, защото Тоника СВ навлиза в своята 45-годишнина. Юбилеят ще бъде подобаващ. Музиката, характерният им изпълнителски стил ги превръщат не само в една от най-обичаните от поколения българси групи, но и в пример как интелигентно един музикант и артист може да мине през времето, без да робува на модни течения“, казаха от UPI events.

Групата е създадена в края на 1979 г. по идея на Главно управление на Строителни войски. „Трябваше да направим вокална група, която да обикаля поделенията , за да повдига духа на войниците“, спомня си композиторът Стефан Диомов. 249 кандидати за славата се явяват на конкурс, който наподобява актуалния телевизионен формат „Гласът на България“.