Тя отиде на курс в Академията за родители "Първа помощ за малките герои", организирана от най-голямата спешна болница у нас "Пирогов". „Толкова съм щастлива, че най-накрая успях да посетя курса, защото, както д-р Александров каза: "Вие сте най-големите лекари за вашите деца, ние само помагаме"! И двете ми бременности и раждания бяха по време на ковид 19.

Не успях да отида на нито един курс за бъдещи родители, а толкова много исках. Тогава всичко беше онлайн. А как да се научиш да оказваш първа помощ по интернет? В Академията на "Пирогов" има силно застъпена практическа част за адекватна реакция в различни спешни състояния: поглъщане на чужди тела, удавяне, затруднено дишане, обезводняване, висока температура, претопляне и др”, разказа спортната журналистка и така нагледно доказа колко отдадена майка е.

Покрай европейското първенство по футбол тя бе доста заета, както и баща й-тренорът по футбол и преподавател в Националната спортна академия Михаил Мадански. И докато Николета разказваше интересните истории на майсторите на топката по Би Ти Ви, баща й коментираше мачове по БНТ. Двамата са много близки, а сега той й е мъжка опора в отглеждането на двамата сина Йоан и Михаил.

Новинарката се раздели с бащата на момчета – Венелин Петков, скоро след раждането на малкия им син, който носи името на баща й. Оттогава не е афиширала връзка с друг. Тя набляга на майчинството и на работата си, а романтичните връзки в момента не са приоритет за нея, пише "Минаха години".