54-годишният мултимилионер беше изпратен в центъра за задържане в Бруклин във вторник, след като молбата му за освобождаване под гаранция беше отказана, а присъствието му там съвсем не е добре дошло, казва бившият надзирател във въпросния затвор Камерън Линдзи. Линдзи обясни пред TMZ, че някои от по-опасните и буйни затворници дори биха убили Комбс като почетно деяние.

За щастие на Комбс, той е държан в специално жилищно отделение на затвора, докато чака делото му за сексуален трафик да влезе в съда. Но животът му там далеч не е комфортен.

Изолирането му от другите затворници не означава, че той ще получи специално отношение. Точно като всички останали, Комбс ще има събуждане в 6 сутринта и ще разполага само с по един час за развлечение на ден. Ще му бъдат разрешени посещения от приятели и семейство три пъти седмично. Всеки ден Комбс ще трябва да почиства килията си, да оправя леглото си и да бърше пода. Храната му ще се състои от строга диета от 1800 калории. Храната няма да е особено прясна, тъй като ще стои в затопляща кутия, за да яде отделно от съкилийниците си.

В сряда опозореният рапър помоли съдията да го пусне от затвора след ареста му в понеделник. В куц опит да бъде освободен под гаранция, Комбс обеща на съдията, че ще има минимален брой посетители от женски пол в дома си в Маями Бийч, въпреки че задържането му е след серия от обвинения в сексуално посегателство и малтретиране именно на дами, които са били в обкръжението му.

Той също така предложи своя дом и този на майка си като част от гаранция от 50 милиона долара, която беше готов да плати за свободата си. Но отчаяните му усилия не доведоха до нищо.

Комбс не е първият знаменит затворник на затвора в Ню Йорк - MDC. Ар Кели, Гислейн Максуел и Майкъл Коен са някои от популярните личности, които са лежали в килиите там.

MDC, единственият федерален затвор в Ню Йорк, е известен с насилието, тежките условия и контрабандата на наркотици, които се случват зад решетките. Описван е като "ад на земята" и е известен с множеството убийства и самоубийства още от отварянето си през 1994 г.

Адвокатът на Комбс обсъди ужасите, които се случват в затвора, заявявайки, че "няколко съдилища в този окръг са признали, че условията в Metropolitan Detention Center не са подходящи за предварително задържане." Той също така каза, че най-малко четирима затворници са се самоубили през последните три години. "По-рано това лято затворник беше убит", пишат адвокатите на хип-хоп магната, според The ​​Daily Beast. Юристите също така твърдят, че затворниците са открили хлебарки в храната си и плесен в баните. През 2019 г. пожар прекъсна тока и топлината в някои части от затвора, принуждавайки затворниците да издържат на екстремни условия.