Орландо Блум ще дебютира на Бродуей в новата постановка "Ромео и Жулиета".

36-годишният актьор ще се превъплъти в образа на трагичния герой Ромео във версията на режисьора Дейвид Льово на класическата любовна история на Уилям Шекспир, чиято предпремиера ще бъде в Ричард Роджърс Тиътър в Ню Йорк на 24 август, а официалната премиера ще бъде на 19 септември.

Кондола Рашад ще изиграе Жулиета, но режисьорът е категоричен, че не иска да внуши политическо послание с избора на чернокожа актриса за ролята до бял актьор като Ромео. "Те са с различен етнос. Двамата актьори, които исках да събера, за да произвеждат искри, просто се оказаха тези двамата и последвах нюха си при кастинга на семействата", съобщи Льово.

"Този избор не беше лесен, но няма да превърна съвременна версия на Шекспир в социологическа или политическа постановка. Знаем, че има семейства от един или друг етнос, които биха отказали децата им да се съберат с някой от друга група. Ромео и Жулиета отхвърлят това понятие", допълни той.

Пиесата ще бъде завръщане в светлините на прожекторите за Орландо Блум, чийто последен филм беше "Тримата мускетари" от 2011 г., пише БГНЕС.