След като ще си говорим за статистика, аз като една отличничка – ''Гугъл'' на няколко пъти, ще ви кажа, че последните изследвания сочат, че жените са по-умни от мъжете.

Първият учен, получил научно звание по математика, е жена. Това заяви в ''Сблъсък'' по TV7 Антония Петрова - ''Мис България'' и ''Мисис Русия''. Тя се включи в дискусията “По-напред ли са мъжете в еволюцията”. Неин опонент бе художникът Валентин Бинчев.

''Лично няма да застана на пълна контра, че жените са по-еволюиралата част от обществото. Смятам, че няма никакво значение дали си мъж или жена, както и каква религия изповядваш, партийна или сексуална принадлежност имаш'', заяви Антония.

Опонентът й Валентин Бинчев, автор на култовата реплика ''За какво му е на селянина рапидограф'', отговори на Петрова с виц: ''Трима пернишки рибари ловят риба. Цял ден пили и ловили. Напили се като кирки, но не хванали нищо. В края на деня единият хваща не златната, а сребърната русалка. Извадили я и какво да я питат - да им изпълни едно еротично желание. И цяла нощ сребърната русалка изпълнявала еротичните им желания. Сутринта като се събудили тримата пернишки рибари – гледат – това било сом''.

Антония не издържа на атаката срещу родния й град: ''Перник какво общо има с това?''. На което опонентът й отвърна: ''И тримата пернишки рибари, понеже се засрамили, си казали: ''Няма да ходим до Перник, отиваме в Русе''. И цял ден ловят риба на Дунава. Вечерта, пак пияни, хващат 248-кг сом. И му изпълнили три желания''.

''Този дълбоко философски разказ го казах, защото госпожата започна така – философски. Моята простичка теза е – защо жените не потъват в морето – ами защото главата им стои като шамандура'', каза опонентът на миската.

''Няма как да бъде аргумент това'', отсече Антония Петрова.

Двамата спорещи бяха подкрепени от Амебата и Диди Дрингова. ''Е как човек с такъв прякор – Амебата, ще докаже, че мъжете са по-напред в еволюцията'', попита водещият Андрей.

''Удари ме под кръста. Имам и няколко други прякора – Ванко Гениалното, Титана на мисълта, но те не се наложиха в обществото. Но по темата – жените и мъжете са на едно еволюционно ниво, просто са адски различни. И мъжът благородно трябва да се сеща за тези различия и да им отстъпва'', отговори Амебата.

Диди Дрингова, очевидно засегната от хапливия тон на мъжете срещу тях, отговори: ''Мъжете по-интелигентни? С кое? Не ми давайте а пример статистиката, а реалния живот'', заяви Диди.

''Явно жените раждат умни хора. Кой обаче ражда идиотите, които са толкова много'', зададе въпрос Валентин Бинчев. ''Това не зависи от майките, а от бащите'', репликира го Антония и допълни: ''Един интелигентен човек, не обижда, просто защото има аргументи''.

''Да, но в секса и десет мъже не можем да излезем на една жена'', примири се Бинчев.

''Ами то за какво друго да говорите мъжете – ходите, където ходите, и все до секса стигате'', контрира го Диди Дрингова, цитира slava.bg.