Упорито се говори, че половинката на Димитър Бербатов Елена била във вражда с две други футболни половинки - на съотборниците му Хавиер Ернандес и Уейн Рууни, пише сп. "Блясък".

И на война, като на война - участничките в нея били привлекли в лагерите си други половинки на титуляри от Манчестър Юнайтед. Ана на Видич, Сандра на Евра и Стейси на Райън Гигс били на страната на Елена, докато Даниела на Луиш Нани и Ребека на Рио Фърдинанд защитавали Колийн и Лети, пише .

Причината за съвременния вариант на Троянската война се криела в това, че футболните съпруги бранели честта и славата на мъжете си, които както е известно, не таят топли чувства един към друг и се държат помежду си повече като конкуренти, отколкото като съотборници.

Явно византийската тактика на треньора Сър Алекс Фъргюсън "разделяй и владей" е дала резултат не само при футболистите му, но е настървила една срещу друга и жените им.

Светски спецове обаче обясняват враждата между дамите с чиста проба женска злоба, базираща се на суетата. Всяка от тях се смятала за най-модерната, най-красивата и най-известната футболна половинка от Манчестър.

*Елена и Димитър

Когато Елена се появяла някъде, накипрена по последните тенденции, непременно привличала завистливи погледи и предизвиквала злобни коментари от страна на конкурентките си.

*Хавиер и Лети

Още повече, че съперницата й Колийн Рууни се превърнала в символ на женската мания по пазаруването, а стилът й на обличане е сред най-обсъжданите на Острова.

*Колийн и Уейн