Уейн Рууни преживя неприятности в навечерието на мача с Черна гора, който се явява ключов за класирането на Англия на Евро 2012.

Тимът на Фабио Капело трябва да вземе само точка в Подгорица днес, за да си осигури място сред финалистите на шампионата догодина, пише "Монитор".

В навечерието на двубоя обаче звездата на „Манчестър Юнайтед” научи, че баща му е бил арестуван заради участие в съмнителни хазартни дейности. Уейн Рууни-старши е един от деветимата задържани от властите във връзка със залози на спортни събития. Полицията в Мърсисайд прибра на топло не само 48-годишния баща на „червения дявол”, но и 54-годишния му чичо Ричи Рууни.

Арестуван е и халфът на „Мадъруел” Стив Дженингс. 26-годишният футболист е обвинен заради залагания на двубоя от Висшата лига на Шотландия между неговия тим и „Хартс” на 14 декември миналата година. Тогава Дженингс получи директен червен картон, а противникът спечели с 2:1 като гост. За тази среща са приети изключително високи залози, че ще бъде изгонен играч.

Рууни-младши ще бъде титуляр в атаката на Англия срещу Черна гора. Тимът на Швейцария пък ще се опита да спечели като гост на Уелс и същевременно ще се надява в Подгорица двубоят да не завърши с успех на домакините.