Шоуменът Слави Трифонов се изложи с новия си проект „Lord of the Chefs”.

Дългия копирал идеята на амбициозната продукция от „братята“ американци, които още преди години стартираха готварското шоу "MasterChef", пише razkritia.com.

Тв продуцентите зад Океана вече разбрали за формата на Трифонов и щели да си потърсят авторските права, пише в. „Уикенд“ в последния си брой.

„Приликите между двете предавания са поразителни. Гневя се, защото бТВ и Слави имат възможност да направят нещо оригинално, но ни подлъгват с някакво българско форматче“, коментира известният български кулинар Ути Бъчваров, който е изгледал всякакви подобни шоу програми.

Но големият проблем на Дългия не са изказванията на нашите кулинари, а фактът, че не е платил лицензионна такса на носителите на авторските права.

Според популярния учиндолец форматът му е оригинален и поради тази причина не смята, че е нужно да плати каквато и да е сума на американските тв продуценти.

*Водеща на "Lord of the Chefs" е популярната актриса Елен Колева

Всъщност това не е първият подобен случай. Почти всички предавания, на които Трифонов е спонсор, са побългарени.

„Танцувай с мен“, „Бягство към победата“, „Претендентът“, „Стани попфолк звезда“ и др., бяха откраднати най-безцеремонно от американците.

Сега, заради имитацията, която отново си позволи, Дългия попада под ударите на Закона за авторското право и сродни права, макар че хората на шоумена са променили някои моменти в кулинарното си предаване.

Преди доста години Магърдич Халваджиян имаше същите проблеми, защото беше присвоил идеята за „Море от любов“ и „Господари на ефира“.

След като видни продуценти зад граница му направиха проблем, той плати нужните лицензионни такси и към днешна дата никой не му създава излишни главоболия.

А Слави Трифонов отново се изложи, твърдейки, че е „открил топлата вода“…

Но въпреки че е свил за без пари „Lord of the Chefs”, до момента шоуто му се радва на голям успех и се гледа от близо 1 милион и половина българи.

Вижте видео:

"Lord of the Chefs"

"MasterChef"

Снимки: Bulphoto