Нина Добрев посрещна Коледа със семейството си, като не пропусна да покаже в Туитър снимки с по-големия си брат от ски ваканция и как пакетира подаръците за любимите си хора, пише "Труд".

Най-успешната българка в Холивуд е сред често канените тийнейджърски любимци в големи шоута в САЩ по празниците и навсякъде я карат да говори на български.

Нейната майка винаги е в публиката. Тя няма нищо общо с киноиндустрията, но подкрепя Нина в кариерата й със съвети от позицията на обикновен зрител. Когато звездата от “Дневниците на вампира” гостува при Джордж Лопес (латиноамериканският Джей Лено), родената в София, но израснала в Канада нашенка бе помолена да каже нещо на български.

Със силен акцент тя заяви “Обичам Джордж Лопес, много е хубав”. Нина спомена, че България е съседка на родината на Дракула - Румъния, но нашите традиции са много по-различни. За пример тя даде, че хората у нас си въртят главата за “Да”, когато казват “Не”, и обратно.

Нина не скри и пикантна случка от нейното ежедневие: Разхождала се по улица в Лос Анджелис, когато майка с дете я разпознали от “Дневниците на вампира”.

Майката казала: “Ела да кажеш “Здравей на Елена”, а детето изпищяло “Не, не, не ме води при нея, защото това е онази страшната Катерина и ще ме захапе!”. Въпреки огромното желание Нина така и не успяла да прегърне момичето, защото то избягало панически.

Цялата истерия по българския на Нина дойде, след като продуцентите на “Дневниците на вампира” пуснаха няколко реплики на български в един от епизодите през ноември т.г.