Изисква се истински талант, за да си заслужите определението модна икона. Виолета Сечкова го притежава, пише "24 часа". С изтънчени маниери, много женственост и чаровна усмивка тя води новото шоу "В джаза събота вечер" по Би Ти Ви, на което е и продуцент.

Въпреки че е само от три седмици на екрана, амбициозната водеща вече има и "Златен скункс" от колегите си от "Господари на ефира". Антинаградата е по повод промоклипа за шоуто, който поразително прилича на известната реклама на парфюм на "Долче и Габана" (с Жиезл Бюндхен в главната роля). Вили обаче затваря устата на всички, които я упрекват. По думите й тя никога не е искала да копира някого, защото за всеки повод си има ясна визия.

Вили отрича да има и фешън идол. Затова пък следи изкъсо всички нови тенденции в модата. И това най личи от гардероба на водещата. В него Сечкова прилежно е наредила скъпи рокли, високи обувки и много сака.

На закачалките надделяват роклите. Водещата ги предпочита със средна дължина, даже къси. Това, с което никога няма да видите облечена Вили Сечкова, е минижупът. Въпреки че има стройна фигура, тя е категорично против тази дреха.

Младата водеща има безупречен вкус и си признава откровено, че робува на модата. Обича да отделя много време за външния си вид. "Нямам си стил. Той се променя от настроението ми. А това за една дама си е истинско изкуство", казва Сечкова.

Що се отнася до шоуто "В джаза събота вечер" - тук Вили разчита на професионалисти. Зад изискания стил на водещата стои едно от най-популярните и успешни лица на българския моден подиум - Теди Велинова. Именно тя избира шеметните рокли, с които Сечкова интервюира гостите си.

Сега може и да излиза с бляскави тоалети в ефир, но Вили с усмивка си спомня и времето, когато всяка неделя рано сутрин ходи на работа по бански. Това е периодът, в който тя работи при Иван и Андрей. Сечкова е момичето, което излиза на ринга на "Сблъсък", за да обяви следващия рунд.

За парите, които отделя на месец за дрехи, Виолета винаги си премълчава. Не обича да парадира със скъпите си и избрани с вкус рокли. "Цената не е важна. За мен е важен ефектът, който ще предизвикам с дрехата", откровеничи тя.

Затова пък, облечени веднъж - не ги жали. Напротив. Тя подарява всичките си рокли в домове за деца сираци, на които им предстои абитуриентски бал. Тези на сина си Александър, както и всичките му играчки също дарява на изоставените деца. И го прави абсолютно анонимно.

Малкият е само на годинка. Той е плод на любовта на водещата и Александър Сталийски, който е президент на федерацията по културизъм и фитнес и близък приятел на премиера Бойко Борисов.

Сечкова не е и от жените, които си трупат гардероба с нови дрехи ивсе нямат какво да облекат. Не е и от тези, които си имат дрехи талисман. Не е и от материалните момичета. "Никога не съм се привързвала към каквито и да е вещи или дрехи. Не робувам и на суеверия", казва тя.

Денят на Вили преминава в грижи за малкия и репетиции за новото шоу. Точно затова водещата никога няма да засечете с приятелки на шопинг тур по софийските молове. "Нямам време за този спорт и пазарувам онлайн." Има си няколко световни марки, на които е голям фен. За нея пазаруването в интернет е много удобно. И си има само предимства - спестява време от лутане по магазините, а и куриерът идва на крака до входната врата, за да донесе покупките.

Иначе, когато й се случи да излезе по улиците, забелязва, че българската жена има вкус и се облича добре. Не одобрява единствено младите момичета, които излизат голи, с тоалети, които приличат по-скоро на сценични костюми. "За модно престъпление минава и много тежкият грим."