165-ата в световната ранглиста Саня Мирза е най-популярната тенисистка в света.

Това показват данни за 2010 година на най-голямата онлайн търсачка Google. 24-годишната Саня е най-известният спортист в Индия, откъдето идва основният брой "търсения" за нея, пише .

Благодарение на своите сънародници тя е успяла да изпревари носителката на 13 титли от Големия шлем и бивша водачка в ранглистата Серина Уилямс (САЩ), а също така най-добрата тенисистка за 2010 година според WTA Ким Клайстерс и първата ракета в света Каролин Вожняцки (Дания).

От Google отчитат, че най-активни са били "заявките" за Мирза през април, когато се състоя скандалната й сватба с бившия капитан по крикет на Пакистан Шоаиб Малик. Тя разбуни духовете в Индия, тъй като в страната не обичат особено пакистанците.

*Шоаиб Малик и Саня Мирза

Освен това дни по-рано Малик трябваше да "скъса" брака си "по телефон" с индийка... която не бе виждал, но която се оплакала пред местните власти и поискала официален развод.

*Саня Мирза

Оказа се, че Малик се оженил за нея…по жицата през 2002 година. Той се подлъгал от снимки, които Аиша Сидики му пратила, но всъщност не били нейни. Малик подписал брачен сертификат, но впоследствие я зарязал, защото била дебела, пише tennis24.bg.


*Саня Мирза

Счита се, че Малик е "стимулирал" финансово въпросната жена, за да се откаже от исканията си. Държавите, които най-много са търсили информация за Мирза са Индия, Пакистан, Саудитска Арабия и Полша.

*Серина Уилямс

Най-сериозен интерес към втората в класацията Серина Уилямс е имало през месеците януари и юли. Това е повече от нормално, защото тогава американката бе във вихъра си и спечели Откритото първенство на Австралия и "Уимбълдън". За жалост, след свещената английска трева Уилямс не е участвала в турнири заради травма в коляното, а наскоро обяви, че няма да защитава титлата си в Мелбърн. Най-сериозен интерес към американката е имало от Индия, САЩ, Австралия и Канада.

*Мария Шарапова

Трикратната победителка в турнири от Големия шлем и звезда от лъскавите страници на списанията, модата и рекламата Мария Шарапова заема трето място в класацията за най-много търсения.

Пикът на активност на нейните фенове е бил през януари, август, а също така и октомври, когато се появиха информации за нейния годеж със сръбския баскетболист Саша Вуячич. Най-голям интерес към Шарапова са проявили от Пакистан, Филипините, Индия и Мароко.

Четвърта в любопитната класация е Винъс Уилямс, а на пета позиция, въпреки че от години не се състезава, е руският секссимвол Анна Курникова. Явно почитателите на блондинката още не могат да я забравят, пък и тя непрекъснато подклажда интереса им с предизвикателни фотосесии и неспирни клюки около дългогодишната й връзка с испанския певец Енрике Иглесиас.

Сръбкинята Ана Иванович е шеста и чак след нея се нарежда актуалната номер 1 в света Каролин Вожняцки. Топ 10 допълват китайката На Ли и белгийките Ким Клайстерс и Жюстин Енен.