45-годишният Андрей Баташов се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб. Според лекари най-доброто ще е спешно да му бъде трансплантиран черен дроб от негов роднина.

Операцията е обаче под въпрос, защото състоянието му не позволява - органите му са отказали почти напълно.

Майката на актьора - Теодора Баташова, се обърна чрез "24 часа" към медиите за търпимост и благодари на екипа на "Токуда" за всичко, което правят от събота вечерта за единствения й син, пише blitz.bg.

Тя е единствената роднина на един от най-красивите български актьори. От името на приятелите и майката на Баташов бе разпространено писмо до медиите.

"Той е в тежко състояние и е под интензивно наблюдение. Ние благодарим за загрижеността и многобройните обаждания с пожелания за оздравяване. Всички роднини, приятели и близки се надяваме за скорошното възстановяване. Като декларираме пълно доверие на медицинския екип на д-р Симеонов, ви молим да се въздържате от публикации на информация, която не произтича от нас - най-близките му.

Още веднъж благодарим за разбирането и настояваме да не бъде безпокоен медицинският екип, който съгласно политиката на "Токуда" болница, няма да предостави информация, нито достъп до пациента".

За момента Aндрей е упоен в изкуствена кома и е на командно дишане в реанимацията на "Токуда", потвърдиха от клиниката.

Припомняме, че той живя само година със съпругата си Боряна, с която се раздели в навечерието на миналата Коледа, а преди месеци подаде молба за развод, който е в ход.

"Боряна е бивша негова съпруга, която ще вземе своите поредни пет минути слава в този тежък за Андрей момент", коментира съкрушено един от близките му приятели, който гледал тв интервю на банковата служителка.

След решението да заживее отново сам, Баташов преживя една нелека година, тъй като напусна политиката и излезе на свободна практика от щата на Народния театър.

Последно актьорът се яви на сцената на 3 ноември в Театър 199, където играе моноспектакъла си "Влез в час", посрещнат с небивал интерес след премиерата му на 29 септември.

Той игра стотици пъти "Секс, наркотици и рокендрол" (100 000 зрители), "С глава в стената", "На живо". Студентите в НАТФИЗ го обожаваха.

"Мръщя се, когато са безотговорни. Но ги хваля, свършат ли си добре работата. Никога не им показвам, нито пък играя пред тях, искайки след това да ме повтарят. Това би било ограбване на тяхната природа", казваше Баташов за младите, с които направи "Ритъм" по музика на Иван Лечев.

"Аз се заклех в парламента навръх рождения ден на Апостол Карамитев и понеже нищо случайно няма в живота, ще ви кажа, че първата си роля в Народния театър като студент изиграх, облечен в костюм на Апостол Карамитев. Нищо случайно няма", каза той преди месец.

Андрей отрече да е изпаднал в депресия след раздялата си с Боряна и че е едва ли не пред самоубийство според слуховете в публичното пространство. На въпроса на "Блиц" "Как сте?", отговори:

"Как съм ли? Както ме виждате – бодър и енергичен. Добре съм. За душевността ми се грижи друг човек – Господ. Щастлив съм, глупости не коментирам. Щастлив съм, разбира се, щом съм в Неговите ръце и не ме е изоставил".