Актьорът тази сутрин е получил инсулт и е в кома, съобщиха единствено пред БЛИЦ негови близки. Слухът вече за разпространи из София, но никой не желае да коментира официално разигралата се трагедия.

Това е вторият случай на известен актьор, който получава инсулт. Само преди две седмици Христо Мутафчиев също получи инсулт.

Андрей Баташов е роден на 10.09.1965 година във Волгоград, Русия. Актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.

Андрей Баташов има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Учил е в НАТФИЗ, играе на три сцени: "Иван Вазов", „Сълза и смях" и театър „199".

Доцент е по актьорско майсторство и режисура, от 2004 година е актьор на свободна практика. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм", „360 градуса", "SEXXX" и „Разбираш ли ме правилно". През 2007 г. поставя 500-я юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол", която е на сцената повече от 15 години.

Снимка: Bulphoto