Дъстин Хофман е поредното голямо холивудско име, срещу което изплуват обвинения в сексуален тормоз. Писателката Ана Греъм Хънтър, стажувала в телевизионната продукция с негово участие "Смъртта на търговския пътник" през 1985 г. описа пред "Холивуд рипортър" как актьорът я третирал унизително и я опипвал в продължение на седмици на снимачната площадка.

По това време Греъм била на 17 години. На първия ден от снимките той пожела да му направя масаж на стъпалата на краката, което и направих, описва тя. "Той флиртуваше открито, хващаше ме за задника и ми говореше за секс, и когато бяхме сами, и в присъствието на други. Една сутрин, когато отидох да взема поръчката му за закуска, той се ухили и поиска "твърдо сварено яйце и мек клитор". Антуража му избухна в смях, а аз си тръгнах, загубила ума и дума. После се затворих в тоалетната и заплаках."

Хънтър се оплакала на прекия си началник, но й било отговорено да търпи в името на филма. Тя описала поведението на Хофман в продължение на пет седмици в дневник, който пратила на сестра си. "Днес, когато заведох Денис до лимузината, той посегна на задника ми пет пъти. Всеки път го удрях, силно, и му казвах, че е мръсен дъртак", гласи цитат от него.

"Днес, когато съм на 49 години, разбирам, че поведението на Хофман се вписва идеално в общия модел на онова, на което жените са подложени в Холивуд. Той беше агресор, аз бях дете, това беше сексуален тормоз", обобщава писателката.

Хофман, който тази година празнува 80 г., отговори със следното извинение: "Уважавам жените и се чувствам ужасно, че нещо, което може да съм направил, я е поставило в неудобно положение. Съжалявам. Аз не съм такъв човек", гласи то.

"Гардиън" припомня, че репутацията на Хофман не е идеална. Известен е с това, че на снимките на "Крамър срещу Крамър" ударил екранната си партньорка Мерил Стрийп, за да й "помогне" с изпълнението на трудна сцена. Също така я тормозел с разговори за смъртта на приятеля й. Развеждах се, купонясвах с много наркотици и това ме бе изпразнило до крайност, оправда се навремето актьорът.