По случай Деня на българската култура и просвета, както и наближаването на края на творческия сезон, Софийска филхармония предлага разнообразие от концерти със специална отстъпка от 20 до 50 %. Намаленията влизат в сила от концерта на 19 май с участието на баща и син Канторови и ще продължи до края на месец юни.

Богата селекция от жанрове, изпълнители, познати и рядко изпълнявани произведения, камерни шедьоври и величествени творби ще могат да бъдат чути в двете зали на Софийската филхармония. Виртуози като Светлин Русев – цигулка, баща и син Канторови, Никола Балдеру – кларинет, Антоан дьо Гроле – пиано, Матиас Гьорне – тенор, Гладис Роси – сопран, Валери Турманов – баритон, диригенти като Хория Андрееску, Давид Хименес, Патрик Ертън, ще изпълнят за вас мозайка от най-ярки, непреходни и вечни творби от Сен-Санс, Чайковски, Пърсел, Бритън, Бетовен, Брамс, Бърнстейн, Гершуин, Дебюси, Родриго, Де Файя.

Ще видим и чуем настоящи световни звезди, ще се порадваме и на младите ни надежди за световните сцени – студентите от НМА „Панчо Владигеров“, ще чуем оркестъра на Софийската филхармония, НФХ „Светослав Обретенов“ и разнообразни камерни състави и солисти.

Цялата тази многолика музика, в който всеки може да открие концерт по свой вкус, ще бъде на разположение на публиката на изключителните цени, както следва – 50% отстъпка за специалните си концерти и 20% за редовните и камерните концерти.