Лили Иванова категорично отказва да пее на благотворителни концерти. Примата на родната естрада е взела решение оттук насетне смело да отпраща десетки молещи я за участие в събитие за събиране на средства за човек в нужда. Изпълнителката оправдала отказа си с умора и запълнен график с ангажименти, но изрично подчертава, че не трябва да бъде обвинявана в нехуманност.

За новият прийом на работа на Лили стана ясно, след като майка на болно момче от провинцията решила да организира благотворителна инициатива за събиране на средства за лечение на рожбата й, пише Всеки ден. Няколко жени се събрали в инициативен комитет и започнали организацията на събитието, което не се оказало никак лесна дейност.

Първоначално жените започнали да молят за пари от спонсори, за да наемат читалището във Велико Търново и оттам насетне се обадили на редица родни знаменитости с предложение да се включат в концерта. Михаела Филева се съгласила да пее безплатно в рамките на 30 минути, а Росица Киролова приела задачата на водеща. Жените обаче искали да има пирон на вечерта и отправили директна покана към Лили Иванова за участие в благотворителния концерт. И ако до преди време изпълнителката на „Детелини" завоалирано отказваше подобни ангажименти под предлог, че е настинала, има път в чужбина или не е в кондиция, то този път от екипа на Кубратската легенда заявили спокойно, че на този етап такъв тип изяви не влизат в интересите й.

„Лили буквално е зарината от предложения за участие в какви ли не концерти. Тя обаче си има и свой график и не е безплатно благотворително дружество. Все пак така си вади хляба", споделят от екипа на звездата.

Самата Иванова била разочарована от думите, които се носят по неин адрес в медийното пространство относно отказите й да пее в помощ на различни инициативи. „Разберете ме, те нямат елементарна техника, микрофонът не знаят какъв ще е на сцената, след това ме изкарват чудовище. Като професионалист аз имам своите изисквания", категорична е Лили.

Близки до певицата пък споделят, че няма защо съвестта й е да гузна, тъй като Иванова отдавна изповядвала крилата мъдрост относно благотворителността, че когато едната ръка дава, дори другата не трябва да знае. Освен че е първи спомоществовател на Женския манастир в Самоков, през годините тя нееднократно е дарявала за деца в нужда и е спасявала на практика животите им.

Източник: slava.bg, сн.: Булфото