search icon
search icon

Лили Иванова със 132 лв. пенсия

Йорданка Христова се разписва всеки месец срещу пенсия от 700 лв.

Скандалите в арт гилдията не спират, а доказателство за вечните вражди в естрадата са разправиите между Кичка Бодурова и дует "Ритон" във "ВИП брадър".

Покрай панаирите кой в коя световна зала е пял, каква публика е събрал и колко плочи е издал, лъсна истината за пенсиите на някои от най-големите звезди в забавния жанр.

Разследване на "Галерия" разкри факт, който подклажда стария конфликт между две от най-големите изпълнителки на естрадата- Лили Иванова и Йорданка Христова. Двете цял живот се състезават коя е по-велика и ту си отправят остри упреци, ту се провят на приятелки.

Истината е, че Лили и Данчето не се долюбват и продължават да мерят таланта си. Кой каквото ще да казва за Лили Иванова, тя е безспорната прима на поп музиката, на чийто малък пръст не могат да се настанят и най-актуалните изпълнители.

Иванова извиси глас в парижката зала "Олимпия", напълни "Арена Армеец" и продължава да прави успешни турнета по цял свят напук на зложелателите си, които палят свещи по-скоро да слезе то сцената. Най-успешната естрадна изпълнителка има завидна банкова сметка, но е спечелила всеки лев от нея с талант, усилия и труд.

Изданието се добра до пенсията й, която се оказа 132 лева, колкото на повечето изнемогващи възрастни хора. В същото време най-голямата и конкурентка Йорданка Христова се разписва всеки месец срещу пенсия от 700 лв. Разликата в сумите е заради решението на Министерския съвет на Данчето да се даде пенсия за особени заслуги към държавата. Решението е взето през 2007 година, когато министър на културата е Стефан Данаилов.
 

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари