Вечната война между Лили Иванова и Йорданка Христова избухна с пълна сила тези дни, след кратко затишие в лагерите на естрадните икони.

Легендарните певици отново са на нож, след неразумно изказване на Данчето. В тв интервю по повод 70-годишнината си, любимката на Фидел Кастро жегна остро Лили с изявлението си, че я съжалява за това, че е самотна.

„Не й завиждам, в никакъв случай. За някои неща се възхищавам на Лили, но има и неща, за които я съжалявам. Например това, че е самотна, че няма никой до нея. Да, тя казва, че има около нея приятели, но това са главно лицереми, особено в последните години", хвърли бомбата Данчето, пише ''Всеки ден''.

Броени часове след интервюто бясната Лили Иванова телефонирала на колежката си и направила жесток скандал.

„Как не те е срам да ме одумваш като махленска клюкарка! Може ли такова ниско ниво?! Падна ми в очите - мислех, че има класа в теб!", изригнала като вулкан изпълнителката на „Ветрове".

На опитите на Данчето да обясни, че е била провокирана от журналиста, и че не е искала да я обиди с нищо, Иванова още повече се разкрещяла:

„Стига все за мен сте говорили, бе! Нали ставаш на 70 - това ли ти е юбилея? На мой гръб! Цял живот ми ядете краката! От теб това не го очаквах, Йорданке!".

На финала на 2-минутния монолог Лили изсъскала в слушалката:

„И не ме съжалявай - не съм самотна изобщо! Много съм си добре, обградена от приятели, все млади хора. Себе си съжалявай!".

Йорданка Христова била доста разстроена от кавгата и по-късно се опитала да потърси Лили. Примата обаче изобщо не си вдигнала телефона.

В интервюто, разгневило колежката й, Данчето разказа още как преди години била обвинена, че е провалила интервю на Лили Иванова по време на турне в Белград.

„Виновна съм, тъй като съм била в прозрачна нощница, излегнала съм се на леглото и журналистите са поискали да говорят с мен, вместо с нея. Но това са пълни измислици", разказа Йорданка Христова.