Първите съквартиранти в стъклената къща на Big Brother влизат в най-чаканото риалити.

Една от претендентките е съименничка на примата на българската естрада Лили Иванова. Участниците са много различни и изключително интересни.

Уникалната за България къща е построена само за осем дни и е обзаведена с дизайнерски мебели, част от които бяха специално поръчани за луксозния апартамент на Памела Андерсън във VIP Brother 2012.

Предизвикателствата за Съквартирантите започват още с влизането им в прозрачния дом, където до 13 септември ги очакват мисии и изпитания, чрез които те трябва да спечелят симпатиите на феновете и продуцентите. Кой от тях ще получи шанса да влезе във VIP Brother 2013 и да живее в истинската къща на формата ще решат зрителите и жури от известни личности.

На 9 септември, в първото издание на предаването "На кафе" за новия сезон, трима Съквартиранти ще напуснат Стъклената къща, а за финалистите ще започне още една вълнуваща седмица, през която ще бъдат посещавани от техни любими български звезди. Всеки ден при тях ще влиза по една известна личност от VIP журито, което ще определи победителя.